» Onze gemeenschappen » De Ark Gent
 
De Ark Gent

 

Contactgegevens

Telefoon : +32 (0)9 216 74 75
Drongenplein 26 - 9031 Drongen
gemeenschapsverantwoordelijke: Anja T’Kindt

Op de de start van de eerste foyer van de Ark Gent, wil ik jullie uitnodigen een filmpje van de Ark Cape Breton in Canada rond de spiritualiteit van de Ark te bekijken:

Een fragment uit hun lied is:

This is the sound of voices three. Singing together in harmony. Surrendering to the mystery. This is the sound of all of us. Singing with love and the will to trust. Leave the rest behind, it ‘ll turn to dust.

Als we samen zijn met mensen met een handicap, gebeurt er iets. Je bemerkt ten volle dat je mens bent. Het mysterie van jezelf en de persoon met een handicap wordt een beetje opgelicht. Het beste en soms ook het slechtste worden uit je naar boven gehaald. Je ontdekt dat we uiteindelijk allen hetzelfde diepste verlangen kennen: Ben jij blij mij te kennen? Zie je mij graag en mag ik jou graag zien? Het plaatst de rest van onze zorgen en bekommernissen in een ander perspectief. We ervaren dat we anderen, een gemeenschap, nodig hebben en dat we zelf ons steentje kunnen bijdragen aan die gemeenschap. En kunnen dit dan als kringen in het water laten uitdeinen naar de bredere samenleving toe. This is the sound of all of us.

Anja T’Kindt GemeenschapsverantwoordelijkeEindelijk is het dan zo ver . Jaren zijn we bezig met de nieuwe Arkgemeenschap Gent. En na al die jaren werken, wachten, vertrouwen, hopen en bidden, mogen we nu eindelijk het eerste huis van de Arkgemeenschap Gent opstarten. We trekken op 27 november 2011 in in De Pelgrim in de Oude Abdij. Alleluia! Laat de champagne maar vloeien! Vier mensen met een handicap en 2 à 3 assistenten zullen in De Pelgrim wonen. Daar rond hopen we een ruim netwerk van vrienden en vrijwilligers te mogen verwelkomen.


Zin om concreet je steentje bij te dragen? Dat kan! We zoeken nog:

Mensen die een dag(deel) in de week komen om mee in te staan voor de dagbesteding.

Mensen die een ochtend/avond per week komen en mee de zorg en begeleiding voor de mensen met een handicap opnemen.

Mensen die een weekend of een dag in ’t weekend of de week willen komen zodat de vaste assistenten een vrije dag kunnen nemen.

Mensen die één van de gasten een avond bij hen thuis uitnodigen.

Mensen die een grootweekendgezin willen zijn. Je nodigt dan iemand met een handicap uit in je (t)huis. Frequentie is in samenspraak met de gast en de foyer (maximum 1x per maand).

We hebben ook nood aan zwem-, strijk-, wandel-, kook-, auto-, muziek-, bib-,…-vrienden voor onze 4 gasten. Bel of email naar Anja.

Voor het opstarten van onze Arkgemeenschap is er geld nodig, veel geld. Giften zijn dan ook meer dan welkom. Giften kunnen gestort worden op de giftenrekening 363-0771485-84 van vzw De Ark in België met vermelding van ‘Gift voor De Ark Gent’. Giften vanaf 40 € zijn fiscaal aftrekbaar.

 
 

 
 

Assistent, vrijwilliger worden.
Mijn missie, mijn vrienden, mijn vaardigheden.
Meer info...

Me engageren als donateur.
Mijn doelen, mijn steun, mijn huis.
Meer info...

 
Startpagina     |    Overzicht van de site     |    Redacteurs intranet     |    Inloggen
  Bijgewerkt op maandag 3 maart 2014